10 Şubat 2014 Pazartesi

Vampy Dark Lips


Koyu rujlari ne sıklıkla tercih ediyoruz? Belki ayda 4-5 kez hatta bazı aylar hiç. Koyu tonların duruşunu ve asaletini sevmemize rağmen genelde nude tonlardan ve açık renklerden yana kullanıyoruz tercihimizi. Çünkü koyu renk rujlari düzgün şekilde uygulamak, doğru kullanmak kadar zor. Dudak sınırlarımızın dışına kolaylıkla taşan ve temizlendiğinde (hele ki rujunuz waterproofsa) ciltte kızarıklık ve lekeler bırakan bu tehlikeli renkler için size birkaç küçük önerimiz var. Artık stilinizi koyu tonlu bir rujla tamamlarken korkmanıza gerek yok!







90'lardan günümüze uzanan koyu renk rujun asaletini Vera Wang defilesinde goth bordeaux lips, Zac Posen'de ise velvety wine lips olarak gördük. Doğal tonlarla tamamlanan makyaj ve hafif dalgalı saçlarla podyumda hafizalara kazınacak unutulmaz görüntüler oluşturdular.





Koyu renk rujlari daha da çekici yapan tamamlayıcı makyajın sadeliği ve doğallığıdır. Bu rujlar tercih edildiğinde, yüzünüzde tek dikkat çeken yer dudaklarınız olmalı. Makyajınız açık toprak tonlarında bir allık, ince siyah eyeliner ya da az gölgelendirilmiş gri/nude bir far, balerin topuz, at kuyruğu veya doğal bırakılmış saç modelleriyle tamamlandığında sizi daha şık ve elegan bir gorünüme ulaştırır.




Rihanna koyu renk rujunu minimal makyajla tamamlayarak modern görünüme ulaşma konusunda çok başarılı. Katy Perry, Dita Von Teese, Miranda Kerr ve Beyoncé gibi ünlüler de koyu tonlarda rujlari doğru kombinleme konusunda saymadan geçemeyeceğimiz isimler.






Vamp ojelerden hoşlanıyorsanız, gece görünümünüzü koyu renk rujla tamamlamanizi öneririm. Oje ve dudak rengi uyumunun stilin önemli bir unsuru olduğunu unutmayalım. Yani makyajımızın son tamamlayıcısı da seçtiğimiz oje diyebiliriz.



Eğer dudaklarınız inceyse transparan veya yarı-transparan bir koyu renk seçmeniz daha uygun olur, opak rujlar dudaklarınızı daha da ince gösterebilir. Koyu tonlarda ruju uygulamak her ne kadar zahmetli olup, sizi kullanmaktan vazgeçmeye itse de bu küçük tüyolarla siz de koyu tonları rahatça kullanabilirsiniz. 

Öncelikle ten renginize ve dudak şeklinize uygun tonu seçmelisiniz ve koyu renk rujlari kullanırken mutlaka dudak kalemi kullanmalısınız, böylece hem rujun kalıcılığı ve dayanıklılığı artar hem de dudaklarınız daha düzgün görünür. 


Koyu renk ruj dudak çatlaklarımızı daha çok belli eder. Bunu engellemek için rujunuzu sürmeden 15-20 dakika önce etkili bir dudak nemlendiricisi kullanmanızı hatta belki dudak peelingi uygulamanızı tavsiye ederiz. Ruju sürmeden hemen önce özel bir dudak makyaj bazı ya da en kolayından makyaj pudranızı kullanmayı da mutlaka denemelisiniz!


Önce dudak kalemiyle sınırlarınızı belirleyin, daha sonra rujunuzu ortadan kenarlara doğru yavaşça uygulayın. Kenarlara taşarsa kulak temizleme çubuğuyla hızlıca düzeltin.


Koyu renk dudaklarınızın keyfini çıkarın!




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder