8 Şubat 2014 Cumartesi

Pop-Art

Ünlü ressamların tuvallere yaptığı fırça darbeleri bu sezon lüks markaların kreatif direktörlerine tasarımlarını olustururken ilham kaynağı oluyor! Yüzyıllardır sanatla iç içe olan moda, çağdaş sanatın renkli ve bir o kadar da sofistike dünyasının kapılarını ilkbahar-yaz sezonunda sonuna kadar aralıyor. Her şey sanat eserleri titizlinde el işçilinden izler taşırken, tasarımlar aynı zamanda ünlü ressamların şahaserlerine de övgüde bulunuyor. Bize de bu renkli dünyanın labirentlerinde kaybolmak kalıyor :)

Yeni sezonda podyumlarda kendini gösteren bu akım ilk olarak Prada defilesile dikkatlerimizi çekmeyi başardı. Koleksiyon radikal ve artistik unsurlarıyla hepimizi adeta sanat müzesine davet ediyor. Pop-art akımının dinamik ve enerjik tasarımlarıyla, sanatsal bir cümbüşe doğru yolculuğa çıkıyoruz. Bu trend; Chanel, Jil Sander, Moschino, Kenzo, Celine, Valentino gibi birçok ünlü markanın yeni sezon koleksiyonalarında fırça darbeleri, semboller, eskizler ve daha birçok farklı formda karşımıza çıkıyor.


Özellikle podyumlarda oldukça etkili bir akım olarak kendini gösteren pop-art tasarımlar yavaş yavaş sokak modasında da ürünlerini teşhir etmeye başladı :) Çantalarda, sweatshirtlerde, uçuşan elbiselerde, ceketlerde farklı formlarıyla karşımıza çıkmaya başlayan bu akım, kalabalıklarda fark edilmek isteyenler in mükemmel bir seçim!

Podyumlarda mankenlerin makyajlarına da konu olan pop-art akımı, neon renklerin dikkat çekici duruşundan yararlanarak beyaz tenlere iddialı dokunuşlar yapıyor. Günlük makyajımızda uygulamak fazla cesur bir tavır olacağından, bu iddialı ve renkli makyajı özellikle partilere giderken kullanmanız çok daha cool bir seçim olacaktır. Bizden tavsiye; tercihiniz eğer neon tonlarda yoğun bir göz makyajından yanaysa, dudaklarınızı nude tonlar kullanarak daha geri planda bırakmanız göz makyajınızı daha fazla ön plana çıkarırken, abartılı bir görüntüden de uzaklaşmanızı sağlayacaktır:)

Pop-art modadan ev dekorasyonuna kadar hayatımızın ine iddialı bir giriş yapmaya hazırlanıyor. Dekorasyonda özellikle renkli ve düz tonlardaki bir evde kullanılan yastık, tablo, ve sandalyelerdeki sanatsal resimler, geometrik desenler pop kültürünün evinizdeki eğlenceli ve modern dokunuşları oluyor. Biz pop-art kullanımını bazı ev aksesuarlarında çok sevdik! 


Renkli kalın! :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder