6 Temmuz 2015 Pazartesi

Tüm İhtişamıyla Boğaziçi Balosu!

     


        148. Boğaziçi mezunları keplerini attıktan sonra sıra aylar önceden ne giyeceğimizi düşünmeye başladığımız senenin en özel gününe geldi! Balo kıyafetlerini seçmek o kadar da kolay değilmiş meğer. Alırken birçok etmeni göz önünde bulundurmak gerekiyor. Çırağan gibi görkemli bir sarayın büyüleyici atmosferi için hafif kalmayacak, göz dolduracak kıyafeti ararken aynı zamanda kıyafetin başka mağazalarda çok fazla görülmemesine de dikkat etmek gerekiyor ki biz kızların korkulu rüyası pişti olmaktan kaçınalım. Fakat çok fazla mağaza gezenler bilir bir süre sonra tüm tasarımlar benzer geliyor ve usanıp amaan Hollywood yıldızları bile pişti oluyor bizim neyimize diyip yakın çevremizden en çok onayı alan elbiseyi satın alıyoruz. Bir bakıyorsunuz illa bu rengi alıcam, bu detay mutlaka olmalı dediğiniz elbisenin zıttı bir kıyafetle mağazadan ayrılmışsınız. Size benden bir tavsiye balo için abiye bakmaya gittiğinizde mutlaka mümkün olduğunca üstünüzde deneyip görmeye bakın. Normal hayattaki kıyafetlerin aksine balo elbiseleri üstünüzde tamamen farklı durabiliyor, denediğinizde kendiniz bile şaşkına dönüyorsunuz. 

        Sözü fazla uzatmadan size bu sene Boğaziçi Balo'sunda en beğendiğimiz isimleri takdim etmek istiyoruz. Bu sene baloda çok sayıda tarzıyla dikkat çeken birçok kişi olmasına karşın biz ulaşabildiğimiz, görebildiğimiz kadarını sizinle paylaşmaya çalıştık. Umarız davetlere katılacaklara ve tabii ki seneye balosu olanlara ilham kaynağı olur:)

        Bu posta baloda en beğendiğim isimlerden biriyle başlamak istiyorum. Gülfem; saçı, makyajı ve göz dolduran elbisesiyle Çırağan'ın romantik atmosferiyle tam bir uyum içerisinde. İşlemeli balık elbisesi hatlarını çok güzel bir biçimde ortaya çıkarmış. Dantel detayları ise elbiseye romantik bir hava verirken; bu senenin özellikle tercih edilenleri arasındaki nude tonlardaki doğal makyajı ise çok şık ve abartıdan uzak.



Gülfem Sarıkaya

Öykü bu senenin iki trendini bir araya getirerek çok zarif bir görüntü çiziyor: Örgü saçlar ve taş detaylar. Tüm sene boyunca örgü saçların her türlüsüne siz de dergilerde ya da sosyal medyada mutlaka rastlamışsınızdır; fakat örgü saçlarda işin püf noktası olur olmadık her kıyafetimizde uygulamamak. Örgü saçlar Öykü'nün de kullandığı gibi romantik elbiselerde en güzel görünüme kavuşuyor. Elbisesinin omuzlarındaki taş detaylar ise görünümüne elegant bir ışıltı katıyor.


Öykü Ağkoç

              Bu sene bir diğer trend ise bant detaylı elbiseler. Çizgi geçişlerinin elbisesine aynı zamanda spor bir hava kattığı Aybüke'nin sırt detayını ortaya çıkaran sade topuzu ise abartısız bir şıklık katıyor:)



Aybüke Kılıçoğlu

Bel ve karın dekolteleri bu senenin abiye elbiselerine damga vuran trend! Bel kısmında tüllerle tasarlanmış blokların olduğu elbisenin rengi de Duygu için kesinlikle doğru seçim. Sarı gibi dikkat çeken bir saç rengi için kıyafet rengi kritik bir seçimdir; fakat biz bu uyumu çok beğendik! :) 



Duygu Başaran

Bu senenin diğer bir favorisi iki parça takımlar. Salmi bu kombiniyle baloda gerçek anlamda farklılaşan isimlerden. Kombini sporluktan kurtaran romantik dantel detalarıyla siyahın asaleti birleşince çok sofistike ve çekici bir görünüm elde edilmiş. Cesaret gerektiren bu kombini için Salmi'yi tebrik ederiz :)


Salmi Gambarova

Balolarda genelde siyah ve kırmızı tercih edilir ve ben bundan genelde kaçınma taraftarıyımdır; fakat gerçekten bazılarına öyle yakışıyor ki insan hayran kalıyor. Emel gerçekten kırmızı elbisesinin içinde çok çekici gözüküyor. Söylemeden geçmeyelim saçlarının havalı formu ve modern Marilyn Monroe duruşu bu gecenin en favorilerindendi!

Emel Bayramoğlu

Teninin rengiyle bütünleşen fuşyayı çok yakıştırdık biz Sera'ya! Siyah dantelli göğüs detayları ise elbiseye gizemli bir çekicilik kazandırıyor!



Sera Sayar

Çok sade ve aynı zamanda şık bir elbise! Abartısız şıklığı yakalamanın en güzel görünümlerinden birini yakalayan Nur'un parıltılı elbisesi Çırağan için çok elegan bir seçim!


Nur Erciyas

Esmer güzeline en güzel yakışan renk ateş kırmızısı! Saçlarını özgürce bırakmayı seçen Zeynep oldukça iddialı gözüküyor. Elbisenin bel kısmından başalayan alevler şeklindeki  tül transparan detaylar ise kesinlikle baloya sıcaklık kazandırıyor :)



Zeynep Yılmaz

Siyah ve beyazın asaleti bütünleşince ortaya çok şık bir görünüm çıkıyor. Hiçbir sene modası geçmeyen bu renkler ve üzerine oturan elbisesi Nazlı'ya çok yakışmış ve asil bir görünüm katmış. 


Nazlı Nazlı

Ayşegül'ün tercih ettiği bel dekolteli elbisenin üzerine oturan formu ve kesimleri fiziğinin güzelliğini ortaya çıkarıyor. İki farklı kumaştan oluşan elbisenin sade siyah uzantısına hareket ve ışıltı kazandıran gövde kısmı çok şık gözüküyor. Çiftin çok yakıştığını da söylemeden geçmeyelim:)


Ayşegül Vural

Yaz aylarındaki davetlerde ve balolarda bu tarz mercan, fuşya, nar çiçeği renklerini tercih etmenizi şiddetle tavsiye ederim! Çiçek'in özellikle bu elbisesi için kullandığı doğal makyajı, balerin topuzu ve zarif küpe detaylarını çok beğendik!


Çiçek Karagöz

Hollywood starlarının katıldığı galalarda son zamanlarda görmeye başladığımız bu iki parça pantolon ve crop top kombini Tuğçe'ye kesinlikle çok yakışmış. Son derece modern bu görünümü tercih ederken  full beyaz ya da full siyah kombin yapabileceğiniz gibi siyah beyaz mixinin gücünden de faydalanabilirsiniz. Biz bu kombinin sofistike havasından yayılan güçlü duruşu Tuğçe'de çok sevdik!


Tuğçe Demirbağ

Ben ise bu seneki balo için boyundan taşlarla işlenmiş kolye şeklinde başlayıp sırt dekoltesinde sonlanan pudra rengi bir elbise seçtim. Uzun kuyruklu balık elbiselerin sırt detayı da varsa daha çok ortaya çıkarılması gerekildiğine inandığımdan romantik bir topuzla taçlandırdım. Umarım beğenmişsinizdir:) 


Tuana Yücel

İyi tatiller!
Sevgiler!


1 yorum: