27 Ekim 2013 Pazar

2013 Sonbahar Trendleri

Yine güney kampüste olduğumuz bir gün, yanımızda öylesine getirdiğimiz fotoğraf makinası ve hiç beklemediğimiz kadar trendy Boğaziçili... Belirlediğimiz bir çekim günü değildi aslında ama gözümüze sezona uygun detaylarıyla, bu kadar çok insan çarpınca yeni post için hemen çekime başladık :) 

Sonbahar- kış denildiği zaman önceliği ister istemez siyaha veriyoruz ama siyah rengin kullanımı son yıllarda değişti. Eskiden birkaç parçada kullanırken, şimdi moda baştan aşağıya simsiyah olmak. Tabi fazla iç karartmamak için renkli aksesuarlarla ya da renkli bir pantolonla tamamlarsanız daha anlamlı olur yarattığınız bu simsiyah kombin.

Siyahlardan sonra, bu sezon da her yerde uzun çizmeleri görmeye hazır olun. Diz hizasında hatta diz üstündeki uzun çizmeler süet, deri ve lastik/kauçuk seçenekleriyle, özellikle siyah ve toprak tonlarında tasarlanmış bu yıl. Siz de bu çizmelerden edinmekte geç kalmayın ve üzerine sade, mümkünse tek renk kıyafetlerinizi, oversize ceket ve hırkalarınızı geçirip sonbahara merhaba deyin.


Yeşim Uygur

Kış sezonunun ayakkabı modasında ikinci en iddiali parça ise punk izleri taşıyan kısa, maskülen botlar. Genelde siyah renk kullanılan, zımbalı, zincirli, fermuarlı, metal tokalı bu ayakkabı-botlar deri, süet hatta rugan bile olabilir. Metal süslemeli kısa botların en garanti kombini ise basic parçalarla punk aksesuarları birleştirmek. Bu aksesuar 2013'ün en sempatik trendi olan yazılı/esprili kolye olabilir mesela :)

Bot demişken postallara değinmeden geçmeyelim. Kız - erkek rahatlıkla herkesin kullanabileceği küçüklüğümüzün modası hard-rock postallar geri döndü. Militer modasının son eklentisi olan postallar bu sezon çok daha yaratıcı ve her tarzla kullanılabilecek kadar çeşitli.


Ege Ersoy


Melis Kızıldağ

Kış daha gelmedi ama herkes berelerini takmaya başladı. Bu sezon ince bile giyinsek kombinimizi berelerle tamamlayacak kadar cesuruz. Giydiklerimizi eğlenceli ve aykırı kılan bereler özellikle baskılı , esprili t-shirtler ve neon renklerle tarzımıza tarz katıyorlar. Bunun yanında günlük, klasik kıyafetlerle kullanırsanız da size bir farklılık sağlıyorlar. Sıradan olmayan şeyleri severim ve şapka bana yakışır diyorsanız hemen deneyin deriz :)


Kutay Özkan


Kerem Arda Öner

Floral baskı modası hala devam ediyor. Baharın, yazın deseni olarak görülen çiçekler kışın da bahar havasını yaşatacak sanırız. Çiçekli desenlerle siyah botları, kalın montları, deri taytları hayal etmek güç, yani bu sezon hayallerin ötesinde bir trend bekliyor bizleri. Çiçekli pantolonlar, taytlar, etekler kullanabileceğiniz gibi, dolabınızda çiçekli ceket ve gömleklere de yer vermelisiniz. Sınırlama yok! Hatta çiçek baskılı ya da işlemeli bir çizme bile alabilirsiniz bu sezon. Sizin floral desende favoriniz ne derseniz, sezonun renkleri mavi-mor çiçekler ya da güzel yorumlanmış oversize bir kimono, floral desende top noktayı yaratabilir deriz. ;)


Tuğçe Demirbağ


Cansu Arıcan

Bu sezon İngiliz görünmek çok moda. Gömlek üstü kazaklar, klasik tercihler, gri kaşeler, tüvit dizaynlar ve daha niceleri. Tabi İngiltere'den bahsetmişken, İskoç deseni atlarsak olmaz. Ekose, pötikare 2013-2014 sonbahar-kış sezonunun favorisi; geçen yılın zımbası, derisi diyebiliriz. Diz üstü ekose etekler, tartan atkılar, kışlık ekose gömlekler en güzel seçenekleriniz. Okul formalarını, güncel stilinizle kombinlemeye hazır olun çünkü ekose bu yıl her yerde!


Gülfem Sarıkaya


Fatih Alkan

Pastel renkler yine başlıca trendlerden. Bebe maviler, pudralar, lilalar... Ama öyle bir pastel renk var ki her kıyafetle uyum sağlayan tek renk o 'ten rengi' , 2013 deyimiyle 'nude'. Ne giysek yakışır özellikle aksesuar olarak kurtarıcıdır. Renkli giyindiniz ama altına uygun ayakkabıyı bulamadınız ya da tek renk oldunuz ve uyum sağlarken, farklılaştıracak bir kemer bir çanta takmak istediniz, ten rengi tek bulmanız gereken şeydir. Özellikle de altın/dore aksesuarlar kullandıysanız yanına daha çok yakışacak bir renk hayal edemiyoruz. 


Aybüke Kılıçoğlu


Ayşegül Vural

Kendinize iyi bakın! :)

5 yorum:

  1. thumbs up for Gulfem!

    YanıtlaSil
  2. panpalarla post qeyfiii xdxd kendi çevrenizi çekmeye aynen devam ;)

    YanıtlaSil
  3. Evet,posttaki insanların yarısını tanıyoruz ama çevremizden olmaları bir ölçüt değil. Çekim günü içerisinde gözümüze çarpanları çektik ve kısıtlı olan çekim süresinde seçimlerimizin herkesin zevkini ya da tanıdıklarını kapsayabilmesi mümkün değil. Bu konuda yaptığınız ısrarlı yorumlar üzerine size cevap verme gereği duydum, yorum yapıp zaman ayırdığınız için teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil
  4. tarafsız bi eleştiri yapmak isterim. arada girip bakıyorum okuyorum, kötü değil sonuç olarak blog oluşturup insanlarla fikirlerinizi paylaşıyorsunuz. ama gerçekten bazen objektif değilsiniz. arkadaş çevreniz boğaziçinin modasına yön vermiyor ne yazık ki. moda ikonu tripleriniz bazen itici oluyor:)

    YanıtlaSil
  5. bu yorumlar artık çok klişe olmaya başladı kendi çevrelerinden çekmiyorlar artık ilk postlar öyleydi evet ama bu doğal ve gördüğüm kadarıyla her post yeni yüzler görüyoruz. ayrıca iibf kızlarının da okulun en şık ve bakımlı kızları olduğu gerçeğiyle de yüzleşelim ufaktan. ki diğer bölümlerden de insanlar var. burda bir emek var ve ortaya çıkan iş oldukça güzel. ben girip incelemekten zevk alıyorum ve bu işi yapanlara bu kadar tek tip eleştiri yapmanızdan ben bile sıkıldım. eleştirecekseniz de yapıcı olun öneri sunun ve daha yaratıcı farklı eleştiriler yapın bence. bu posttakiler cidden çok iyi bu arada. kolay gelsin

    YanıtlaSil