20 Ocak 2013 Pazar

Kampüs ve Ünlülerin Yorumlarıyla Alışveriş!


    Finallerin bitmesiyle sonunda rahat bir nefes alabildik! Malum final zamanı çoğumuz çalışmanın ve sınavların etkisiyle okula paspal, özensiz kıyafetlerle geldik; ama yine de finallerin yoruculuğuna meydan okurcasına şıklığından taviz vermeyenler de gözümüzden kaçmadı:) Biraz gecikmeli de olsa final zamanı ve öncesinde yakalayabildiğimiz bazı kareleri sizinle paylaşmak istedik. Bunu yaparken de ünlülerin stillerinden ilham alarak bütçemize uygun benzerlerini de bloğa taşıdık.

   Gözümüze çarpan, trendy detayların Kampüs ve Hollywood yorumlarına, bunun yanında da bütçe dostu, mağazalarda kolayca bulabileceğiniz versiyonlarına göz atmaya ne dersiniz ?

1) Taşlanmış Kot Pantolon

    Zamana meydan okuyan taşlanmış kotlar hepimizin gardırobunun vazgeçilmezlerinden. Modası hiç geçmeyecek bir trend diyebileceğimiz kot pantolonlar hem gündüzün sadeliğine hem gecenin şıklığına uyum sağlayabilen nadir parçalardan birisi! Bunun yanı sıra taşlanarak desen verilmiş versiyonları ise dikkat çekici bir hal alıyor kombinlerimizde. Özellikle taşlanmış kotların açık tonlarının daha bir güzel olduğunu da söylemeden geçmeyelim. Kışın casual kullanıldığında spor ayakkabılar ve kısa botlara, gece kullanıldığında bootielere ve sivri burunlara eşlik eden bu kotları, sade desenlerle ya da düz renklerle kullanmanız ortaya daha güzel bir görüntü çıkaracaktır. Kampüste oldukça güzel yorumlanmış taşlanmış kotlarda gördüğümüz gibi şıklığı ve rahatlığı aynı zamanda üzerinizde taşımanız oldukça kolay:)





Miray Akdeniz ( pantolon: Peacocks, ayakkabı: Superga, sweatshirt: Victoria's Secret, çanta: Tory Burch, fular: Pull&Bear )


 Kate Bosworth


 Bershka 39,95 TL

2) Siyah Deri Ceket

    Sanırım hepimizin deri ceketi vardır. Bu sezonun en gözde trendlerinden olan biker ceketler de tarafımızdan oldukça beğenildi. Siyahın cazibesi ve derinin şıklığı birleşince ortaya çıkan şeyin vazgeçilmezimiz olması sürpriz değil tabi. Eskiden asi ve rocker stillerle bağdaştırılan siyah deri ceket, şimdilerde en şık gece kıyafetlerinin ya da elegan tarzların öncelikli tamamlayıcısı haline geldi. Evden çıkarken simsiyah kıyafetlerinizin üzerine bir deri ceket geçirip, renkli aksesuarlarla tamamlarsanız sizden şıkı yok artık ;)


Çiçek Karagöz ( çanta: Moschino, bot: DKNY, ceket: Derimod )

Jessica Alba

Batik 79,95 TL


3) Kırmızı Çanta

    Kırmızı; farklı zamanlarda, üzerine onlarca farklı anlamlar yüklenen ama nolursa olsun, nasıl kullanırsanız kullanın dikkati üzerine toplamayı başaran yegane renktir. Sürdüğünüz kırmızı bir ruj veya giydiğiniz kırmızı bir elbise bile sizi bambaşka bir insana dönüştürebilir. Bu yüzden kırmızının en güzel yorumu onu kıyafetinizde kraliçe olarak, en dikkat çekici unsur olarak taşıdığınız yorumdur. Çünkü tahtını kimseye kaptırmak istemez kırmızı ve rakiplerini sönükleştirir. Kırmızıyı çantada kullanmak bunun için biçilmiş kaftandır. Siyahın hakim olduğu kombinlerinizde giyeceğiniz bir ayakkabıyı, kışın ise bir şal veya atkıyı kırmızıyla taçlandırabileceğiniz gibi rujlarınızda da çekinmeden tercih edebilirsiniz. Albenili kırmızı çantanın kampüsteki günlük yorumu ve Nicole Richie'nin tek renkle kullanımı övgüye değer!


 Emel Bayramoğlu ( çanta: Longchamp, tayt: Urban Outfitter, ayakkabı: H&M, kazak: Zara )


 Nicole Richie

Forever New 49,95 TL


4) Hunter Çizme

    Bir Hunter çılgınlığıdır şu son birkaç yılda aldı başını gidiyor. Beğenmiyoruz desek yalan olur tabi, seve seve kullanıyoruz bu lastik çizmeleri. Başta yağmur çizmelerine biraz çekinerek yaklaşsak da "balıkçı çizmesi bu" diye eleştirsek de alışmamız fazla zaman almadı. Şimdi hemen hemen herkesin bir yağmur çizmesi var. Kullanışlılığı, dayanıklılığı ve sade duruşu gönlümüzü çaldı bu çizmelerin. Gelelim Hunter'a! Hunter yağmur çizmelerinde en öne çıkan markalardan. Hollywood starlarından, modellere; dünyaca ünlü sanatçılardan, modacılara herkesin ayağında Hunter var. Boğaziçi kampüsünde de sık sık rastladığımız bu çizmelerin her rengi ve modeli alınası! Eğer bu aralar bir yağmur çizmesi almayı düşünüyorsanız, yağmurlu günlerin en trendy kurtarıcısı Hunterlara göz atmanızda fayda var. :)


Pınar Demir ( mont: Mango, şal: Bershka, kolye: Zara, çizme: Hunter)

Rachel Weisz


Stradivarius 39,95 TL



5) Fötr Şapka

    Geçmişin avrupai erkek şapkası fötr şapka, son yıllarda bayanların maskülen tarzının bir parçası haline geldi. Kıyafetimizi baştan yaratan, tarzımıza marjinallik katan bu şapkalar, şu sıralar şapkaseverlerin yıldızı. Birçok rengi ve çeşidi bulunan fötr şapkaların yelpazesi oldukça geniş: koyu renkler, fiyonklular, pötikareliler, hayvan desenliler, taşlılar... Kış günlerinde başınızı sıcak tutmak ve trendy görünmek istiyorsanız siz de Kate Moss'tan ilham alarak kıyafetlerinize uyan bir fötr şapka edinmelisiniz. Üstelik yünlü kumaşları tercih etmediğiniz sürece bu şapkaları bahar aylarında da  severek kullanabilirsiniz ;)


Mahta Zakaria ( şapka: Mango, çanta: Gabara Milano, yüzük: Koton, şal: Pull&Bear, ceket: Only )

Kate Moss

Mango 34,99 TL



6) Tüylü Yelek

     Bazıları fazla frapan bulsa da doğru kombinle hoş bir kış şıklığı yaratan kürklü yelekler beyaz, krem, kahve ve siyah'ın tüm tonlarıyla bu sezon da hemen hemen her mağazanın askılarını süslüyor. Belden kuşaklılar, uzunlar, kısalar, deri, güderi veya örgü detaylılar... Hangisini seçerseniz seçin! Eğer süsü ve dikkat çekmeyi seviyorsanız mutlaka bir tane edinin. Kampüste de oldukça severek kullanılan bu yelekler, dünyaca ünlü starlar tarafından da yaygın olarak kullanılıyor. Havaların bir doz daha ısındığı dönemde, sade kombinlerinizi tamamlayabileceğiniz bu gösterişli yeleklerle seçtiğimiz görüntülerde de olduğu gibi abartısız şıklığı yakalayabilirsiniz:)


Tuğçe Düzener ( elbise: Polo Garage, yelek: Stradivarius, çanta: Tommy Hilfiger, saat: Guess)

Elle Macpherson


Pull&Bear 59,95 TL



7) Gösterişli Kolye

    Daha önceki postlarımızdan birine konu olan bu trendi hepimiz bu yıl çok sevdik! Kampüste rastladığımız örnekler "şaşaalı, büyük kolye gece takılır" önyargımıza meydan okurcasına bize cesaret kazandırdı. Renkli seçeneklerle, trendy detaylarla, altınlarla, gümüşlerle dolu bu kolyeler değerli taşların aksine az para harcayarak sezonun şıklığına eşlik etmenizde birebir! Düz bir bluzle ya da günlük bir elbiseyle kullansanız dahi hemen dikkati sizin üzerinize toplayan bu kolyeleri, özellikle yakası kapalı gömleklerle kullandığınız zaman bu sezona uygun, ihtişamlı bir görüntü elde edebilirsiniz. Sözü fazla uzatmaya gerek yok, resimlere bakarak ne demek istediğimizi daha iyi anlayacaksınız :)


Ezgi Kırmızı ( şapka: Accessorize, gözlük: Atlas Pasajı, kolye: Zara, çanta: Yargıcı, manto: Ailesinin Kastamonu'daki mağazasından)

Olivia Palermo

Twist 30 TL


8) Floral Pantolon

    Çiçekli desenleri bluzlerde, şallarda, t-shirtlerde uzun zamandır kullanıyorduk, şimdi sıra geldi pantolonlara! Hem taytlarda, hem pantolonlarda bu yıl neredeyse bütün giyim markaları floral desenleri sıkça tercih eder oldular. Kombinlerinize göre değişerek kıyafetlerinize genç, lolita bir duruş ya da vintage bir görüntü sağlayan floral pantolonlar, bu sezon deri pantolonlarla yarışabilen tek trend bizce. Çiçekleri hala yazlık desenler olarak görenler varsa o kanı bu sezon floral pantolonların galibiyetiyle tamamen yıkıldı bizden söylemesi :) Biraz doğal, biraz alçakgönüllü bir şıklık için floral pantolonları mutlaka denemelisiniz!


Aybike Mutluoğlu ( tayt: Little Big, kolyeler: Bershka, bot: Hotiç, hırka: Batik )

Miranda Kerr


H&M 39,95 TL


Umarız indirim zamanı, sezon sonu alışverişlerinizde size biraz da olsa fikir verebilmişizdir! Görüşmek üzere :)

2 yorum:

  1. niye hep marka giyenleri çekiyorsunuz? ayrıca nasıl buluyosunuz marka radarı mı var sizde? çektiğiniz tanıdıklarınız oldugundan mı yoksa şıklar sadece marka giyenler mi? değilse niye bu kızlar aşağı yukarı aynı yerlerden alışveriş yapmış?

    YanıtlaSil
  2. Hunter çizme nerde bulabilirim ve fiyatını öğrenebilir miyim?

    YanıtlaSil