15 Şubat 2014 Cumartesi

Expressive Tops

Geçtiğimiz hafta havalar ısınınca yazdan kalan bir trend'e yer vermek istedik hemen. Logolu, sloganlı, resimli, karikatürlü baskılarıyla T-shirt ve sweatshirtler. Yazın etek ve şortlarla kullandığımız bu üstleri, şimdi mont ve hırkalarımızın içinde deri ve kot pantolonlarla, taytlarla ya da her tarz midi eteklerle kombinlemek çok moda! Geniş bir fiyat aralığına sahip bu üstler, son yıllarda özellikle marka logoları ve onların dalga geçilen versiyonlarıyla her yerde. Bu konuda daha yaratıcı olmak için her stili kucaklayan sokak modasından mutlaka ilham alın.


10 Şubat 2014 Pazartesi

Vampy Dark Lips


Koyu rujlari ne sıklıkla tercih ediyoruz? Belki ayda 4-5 kez hatta bazı aylar hiç. Koyu tonların duruşunu ve asaletini sevmemize rağmen genelde nude tonlardan ve açık renklerden yana kullanıyoruz tercihimizi. Çünkü koyu renk rujlari düzgün şekilde uygulamak, doğru kullanmak kadar zor. Dudak sınırlarımızın dışına kolaylıkla taşan ve temizlendiğinde (hele ki rujunuz waterproofsa) ciltte kızarıklık ve lekeler bırakan bu tehlikeli renkler için size birkaç küçük önerimiz var. Artık stilinizi koyu tonlu bir rujla tamamlarken korkmanıza gerek yok!

9 Şubat 2014 Pazar

Transparency

Son yıllarda moda transparan ve şeffaflığın etkisi altında. Sadece elbiseler ya da gömleklerde değil, bu sezon transparan modası çanta, ayakkabı ve aksesuarlarda da sıkça karşımıza çıkıyor. Eskiden genellikle gece kıyafetlerinde kullanılan transparanı, günlük hayata taşımak ise oldukça iddialı. Sonuç sonsuz çekicilik ve cüretkar bir görünüş.


8 Şubat 2014 Cumartesi

Pop-Art

Ünlü ressamların tuvallere yaptığı fırça darbeleri bu sezon lüks markaların kreatif direktörlerine tasarımlarını olustururken ilham kaynağı oluyor! Yüzyıllardır sanatla iç içe olan moda, çağdaş sanatın renkli ve bir o kadar da sofistike dünyasının kapılarını ilkbahar-yaz sezonunda sonuna kadar aralıyor. Her şey sanat eserleri titizlinde el işçilinden izler taşırken, tasarımlar aynı zamanda ünlü ressamların şahaserlerine de övgüde bulunuyor. Bize de bu renkli dünyanın labirentlerinde kaybolmak kalıyor :)

7 Şubat 2014 Cuma

Puffer Jackets

Soğuktan korunmak hiç bu kadar havalı olmamıştı! 2014 kışının mont ve palto trendleri oldukça farklı, bu sezon adeta bir mont/ceket deryası var. Ama bunlar arasında en çok parlayan geçmiş yıllara göre farklılaşmış tasarımlarıyla 'podufuk montlar'. İsmi bile içimizi ısıtmaya yetiyor sanki ama tek yaptıkları bu değil... Bu sezon parlak, deri, kürklü, kumaş detaylı ve modern desenli pufferlar şıklığımıza şıklık katıyorlar.

6 Şubat 2014 Perşembe

Gold

Bu sezona altın renkli sezon diyebiliriz, geçen sezonun soğuk gümüş metali bu sezon yerini enerjik doreye, diğer bir deyişle 'gold'a bırakıyor. Altın rengi eskiden abartılı aksesuarların, süslü kıyafetlerin ya da gece kombinlerinin rengiydi ama bu sezon da geçen sezon gibi günlük tercihlerimiz altının ışıltısıyla göz alıcak. Bu sezon modern tasarımlarda ve minimal aksesuarlarda yer bulan altının, altın çağı başlıyor diyebiliriz.

5 Şubat 2014 Çarşamba

Colourful Sneakers


İşte ve okulda şık olmaya her ne kadar özen de göstersek, özellikle ayakkabıda her zaman rahatlığı arıyoruz . Konu şıklıksa çoğumuz topuklu ayakkabılardan vazgeçemeyiz; ama spor ayakkabılarla şık olunmaz demek de bir o kadar yanlış! 

Spor ayakkabı tasarımcılarının sınırları zorladığı modellerle kombinimize renk katmak ve özellikle pazar günlerinin spor şıklığını her zaman yakalamak mümkün. Artık spor ayakkabı aşkı spor salonlarıyla sınırlı değil, street style parçalarımızla rahatça kombinleyebileceğimiz spor ayakkabılar, pastel ve neon renkleriyle hem şimdiden baharı karşılıyor hem de sıradan bir görüntüden çıkmamızı sağlıyor!

4 Şubat 2014 Salı

Scotch Plaid

Bu sezon birçok marka ve tasarımcının ilk tercihi iskoçların yerel deseni ekose oldu. Sadece klasikleşmiş gömlek ve atkıları değil ayakkabılardan çantalara , eteklerden pantolonlara hatta ev dekorasyonuna kadar bütün ürün gruplarını etkisi altına aldığını söyleyebiliriz. Bunun yanında ekose eskiden fazla renkli, kombinlenmesi zor bir desen olarak görülürken, bu sezon farklı farklı renk ve tarzlardaki ekoselerin birlikte kullanıldığını bile görebiliyoruz.

2 Şubat 2014 Pazar

Slip-on Sneakers



Bu sezonun en beğendiğimiz ayakkabı trendleri arasında slip-on sneakers var! Topuklu ve feminen hatlara sahip ayakkabılar kuşkusuz hepimizin vazgeçilmezleri arasında; fakat bu sezon rahatlık diyince aklımıza gelen en trendy ayakkabılar, farklı desen ve renk seçenekleriyle slip-on sneakers oluyor! Simdi bu sezonun en beğenilenlerine bir göz atalım :)